Arş. Gör. Yasin DURSUN (ÖYP)

Adsız

Arş. Gör. Yasin DURSUN

02.11.1985 tarihinde Ordu ili Ünye ilçesinde doğdu. Ordu ili İkizce ilçesi nüfusuna kayıtlıdır. İlkokulu Ordu ili İkizce ilçesine bağlı Özpınar-Sîle İlkokulu’nda okudu. 1998-2000 yılları arasında Ünye Merkez Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimi aldı. Ortaokulu 2003 yılında Açık İlköğretim Okulu’ndan tamamladı. 2006 yılında Ünye İmam Hatip Lisesi’ni bitirdi. Aynı yıl İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başladı. 2007 yılı yazında (Temmuz-Ağustos) Ürdün Üniversitesi Dil Merkezi’nde iki ay süreyle Arapça dil eğitimi aldı. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden 2010 yılında mezun oldu. 2011 yılında altı ay süreyle Sarıyer İmam Hatip Lisesi’nde ücretli öğretmenlik yaptı. Aynı yıl Ağrı ili Doğubayazıt ilçesi Sağdıç Köyü İlköğretim Okulu’na Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak atandı. 2013 yılında Öğretim Görevlisi Yetiştirme Programı kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı’na Araştırma Görevlisi olarak yerleşti. 2014 yılında “Koca Râgıb Paşa’nın Arûz Risâlesi Adlı Eserinin Tahkik ve Tahlili” adlı çalışmasıyla İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını bitirdi. 35. madde kapsamında aynı enstitüde doktora eğitimi süresince görevlendirilmiş bulunmaktadır.

22 Eylül 2014