E-İLAHİYAT KULUBÜ

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

İLAHİYAT FAKÜLTESİ

E-İLAHİYAT KULUBÜ

Misyonumuz:-E-ilahiyat Kulübü, İstanbul Üniversitesi ön lisans ve lisans  programlarına kayıtlı tüm öğrencilerin üye olabileceği, tüm  öğrencilerin faaliyet ve programlarından yararlanabileceği bir  kulüptür. Düzenleneceği sosyal ve kültürel faaliyetlerle üniversite öğrencilerinin dilsel ve kişilik gelişimini sağlamak ve bu gelişmişliği topluma yansıtmak hedeflenmektedir

Vizyonumuz:  İlahiyat öğrencisini, “ilahiyat” üst kimliğinde toplayan, özgür ancak haklara riâyet eden, ufku geniş fakat hudutsuzluk içerisinde kaybolmayan, ilmî kriterler ve edep sınırlarını göz önünde bulundurarak her türlü fikri, meseleyi, olayı tartışmaya, konuşmaya, eleştirmeye imkân sağlamaktır.

Elahiyatın bu misyon ve vizyon ilkeleri çerçevesinde yayın yapan sitesi eilahiyat com,

İlahiyat şuuruna ermiş şahısların uğrağı bir ziyaretgâh .. Milletin gören gözü, tutan eli, işiten kulağı, koşan ayağı, uzanan eli olmaya hâzır mütemekkin gençliğin mekânı …

E-ilahiyât'ın maksadı : Camiamızın sesi olmak.. Allah'ın birbirine sağlam iplerle bağladığı bir örgü olabilmek..

"Hep birlikte Allah'ın kopmaz ipi islam'a sımsıkı yapışın, parçalanıp dağılmayın"

(Al-i imran, 103) Birbirinizin farkına varmalıyız artık.. Hocalar, talebeler, anfiler, vizeler, finaller, konferanslar, paneller... Alem-i ilahiyat ne durumda? ihtiyaçları neler? Ahvâli nasıl ?

"Allah'ın rahmeti cemaat üzerinedir, cemaatte rahmet, ayrılıkta azap vardır.." Bir nebze olsun; silkilenelim, kendimize gelelim, birbirimizden haberdar olalım, tek yürek olalım, güç olalım, sesimizi duyuralım, 'Biz de varız!!' diyebilelim ... Merhûm Necip Fazıl'ın deyişiyle Bir gençlik, bir gençlik, bir gençlik… "Zaman bendedir ve mekân bana emanettir!" şuurunda bir gençlik… "Kim var?" diye seslenilince, sağına ve soluna bakmadan fert fert "ben varım!" cevabını verici, her ferdi "benim olmadığım yerde kimse yoktur!" fikrini besleyici bir dâva ahlakına kaynak bir gençlik… İlâhî şuur koyduk biz bunun adını..

Eilahiyat,İstanbul İlahiyat Fakültesi'nde 2010- 2011 yılı etkinliklerine, 2008 yılında göreve gelişiyle birlikte İstanbul  İlahiyatın çehresini  değiştiren ve fakülte şartlarını  öğrenciler  için uygun hale getirdi. Fakültemizin dekanı Prof. Dr. Şinasi Gündüz Hocamızın güz dönemi başında fakülteye intisap eden yeni öğrencilerin ortama alışması ve zorluk çekmemesi adına düzenlen fakat bütün öğrencilere yönelik  “Türkiye ve İlahiyat”  adlı söyleşiyi 4 kasımda  Fakültesinin konferans salonunda gerçekleşmesiyle başladı.

E-ilahiyat geleneği olarak Mehmet Akif Ersoy 2010-2011 döneminde de yad edildi. Şairin vefatının sene-i devriyesi münasebetiyle 27 aralık 2010’da Edirnekapı’da bulunan kabrine İstanbul üniversitesi ilahiyat  fakültesi  öğrencileri  katılımıyla bir ziyaret gerçekleştirildi. Bu ziyaret kapsamında kabri başında Yard. Doç. Ali Öztürk hocamız Akif’i özeliklerini anlattığı bir konuşma yaptı. Akabinde  şiirleri okundu ve  Kur’an tilavetinde bulunuldu.  Program sonunda katılımcılara  Sezai Karakoç’un Mehmet Akif adlı eseri hediye edildi .

Akif’i anma etkinlikleri kapsamında ikinci program olarak 29 aralık günü TYB Onursal Başkanı  D. Mehmet Doğan’ın Konferans Salonumuzda ağırladık program sonunda yazar, kitaplarını imzaladı.

Dönem içerisinde faaliyet politikasına uygun konferans ve seminerler tertip etmeye devam eden E-İlahiyat’ın 2011 yılında dikkat çeken diğer programları:

Tarihçi, araştırmacı-yazar Dursun Gürlek Hocamız, İstanbul İlahiyat E-İlahiyat Kulübü’nün davetlisi olarak İstanbul İlahiyattaydı.

Prof. Dr. Alparslan Açıkgenç’in sunumuyla gerçekleşen "İslam Bilgi Geleneğinde Kur’an’ın Anlaşılması" Programına öğrencilerin ilgisi yoğundu. Program akabinde Sayın Açıkgenç  öğrencilerin merak ettiği soruları cevaplandırdı.

E-ilahiyat’ta ile okuyor, E-ilahiyat’ta  ileyazıyor, Eilahiyat’ta ile  konuşuyor; E-ilahiyat ile gezi,yoruz.

Kadim medeniyet ve kültür merkezleri Şanlıurfa,  Mardin ve Diyarbakır gezildikten sonra Diyarbakır’ da Dicle İlahiyat hoca ve öğrencileriyle görüşüldükten sonra tamamlanan gezi akabinde İstanbul’a dönüldü..

Gezi akabinde dinlenmeden gerçekleştirilen  ve E-ilahiyatın  dönem içi faaliyetlerini hitama erdiren son programı da oldukça rağbet gördü

Prof.Dr.Hayrettin Karaman  E-ilahiyat Kulübü'nün davetlisi olarak İstanbul İlahiyat öğrencileriyle buluştu. Hasbihal tadında geçen programda

Hayrettin Karaman,

Türkiye'nin yakın tarihine tanıklık etmiş bir islam alimi vasfıyla da ilahiyat öğrencilerine seslendi.

2011-2012 faaliyet dönemine E-ilahiyat  Kulübü, felsefe sahasının temayüz etmiş ilim adamlarından biri olan hocaların hocası Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay'ın “MANEVİ BUHRANLARIMIZ” adlı konferansı ile başladık.

E-ilahiyat külübü  olarak   Milletimizi derinden sarsan Van depremi sonrasında tepkisiz kalmayıp ne yapabiliriz derdine ne düşüp "Van Kermesi" düzenledik. Kermesten elde edilen miktarı  1.650.000 tl E-ilahiyat adına Van depremzedelerine gönderildi.

2011 yılında da E-ilahiyat Akif’i unutmadı. Hali hazırda, Aralık ayı başında  E-ilahiyat Kulübü  tarafından toplumun Akif’e bakışını görmek düşüncesiyle  gerçekleştirilen sokak ropörtajlarınında yayınlanacağı “Akif’e Dair” öğrenci panelinin hazırlıkları devam etmekte. Mahir İz, Nurettin Topçu ve Sezai Karakoç gözüyle Akif temalı panel,  ilahiyat öğrencileri tarafından 29 aralık 15.00 de gerçekleştirilecek.

2010-2011  yılında Dr. Ahmet Erhan Şekerci’nin danışmanlığıyla yola çıkan E-ilahiyat kulübü,  hocamızın ilmi ve akademik çalışmaları için yurt dışında bulunması münasebetiyle yeni dönem Yrd. Doç. Dr. Bekir Kuzudişli danışmalığında hizmetlerini sürdürüyor.

Çizgimiz belli..

Misyonumuz, vizyonumuz istikametinde kimliğimizi ön plâna çıkarmak...

çizgimiz her daim özgün kalacak ve istikametten sapmadan yoluna devam edecektir…  İNŞALLAH

Kulüp Danışman Hocası                                                             Kulüp Başkanı