İstanbul İlahiyat ve E.P

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2005-2006 yılından itibaren Almanya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Avusturya, Hollanda gibi ülkelerle “Erasmus İkili Anlaşmaları” yapmaya başlamış; Tubingen, Göttingen, Pardubice, Nijmegan gibi Avrupa’nın önemli üniversitelerine öğrenci göndermiş veya gelen öğrencileri kabul etmiştir. Fakültedeki gerek idari yöneticiler, gerek akademik kadro Avrupa Birliği Erasmus programını desteklemekte, oluşumun kendini yenileme, kaliteyi arttırma yönünde açtığı ve açacağı fırsatlara inanmaktadır. Bilimin ilerlemesine katkı sağlayan, hoşgörü ve kültürlerarası diyalogun gelişmesine zemin hazırlayan programın akademik getirilerinin yanında toplumsal ve bireysel ölçekte de faydalı olacağı beklenmektedir.
03 Eylül 2012