Sık Sorulan Sorular

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin taban puanı nedir ve her yıl kaç öğrenci almaktadır?

İngilizce İlahiyat 420,15423-460,80347 52

Örgün öğretim 411,09644-472,67097 185

İkinci öğretim 391,42416-426,76443 185

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, üniversite giriş sınavlarına göre devlet üniversiteleri arasında kaçıncı sırada yer almaktadır?

Hem Örgün hem de İngilizce İlahiyat’ta en yüksek puan sıralamasında 2. sırada yer almaktadır.

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi çevresinde öğrencilere yönelik faaliyet gösteren kurumlar var mı?

Evet, var. Bunlardan bazıları İSAV, İHAM, Ensar, İYEM, BİSAV, İYV

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde hangi bölümler var?

Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin mevcut öğrenci sayısı ne kadar?

2300 öğrencimiz vardır. Ayrıca İLİTAM’a kayıtlı 1000 öğrencimiz bulunmaktadır.

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Çift Ana Dal” ve “Yan Dal” yapma imkanı var mı?

Evet, “Çift Ana Dal” ve “Yan Dal” yapmak imkanı vardır.

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin hafızlığa yönelik programı var mı?

Hafızlığa teşvik eden ve buna yönelik program yapan öğretim üyesi hocalarımız var.

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça hazırlık sınıfında ne tür bir sistem uygulanmaktadır?

Hazırlık sınıflarında diğer İlahiyat Fakülteleri arasında ilk defa olarak kur sistemi uygulaması bu sene itibariyle başlayacaktır.

-Hazırlık sınıflarında başarılı olan öğrencilere yönelik faaliyetler var mı?

2013 yılı hazırlık sınıfını bitirip de başarılı olan ilk 25 öğrencimiz Mısır’a 4 haftalık bir eğitim ve gezi faaliyetine gönderilmişlerdir.

-Sınıf birincisi olanlara yönelik faaliyetler var mı?

Sınıf birincisi öğrencilerimize yönelik umreye gönderme faaliyeti bu sene de devam etmiştir.

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yarı zamanlı çalışma imkanı var mı?

Evet, yarı zamanlı çalışma imkanı vardır.

-Ders müfredatıyla ilgili bilgilere nereden ulaşılabilir?

İlahiyat Fakültesinde bulunan tüm programların ders içeriklerine dair bilgilere buradan ulaşmanız mümkündür.

- Fakültenizde Yüksek Lisans ve Doktora programı var mıdır?

Evet fakültemizde ilgili bölümlerde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi vardır. Ayrıntılı bilgi için Sosyal Bilimler Enstitüsü sayfası ziyaret edilebilir. 2013-2014 başvuru kontenjanlarına buradan ulaşabilirsiniz.

-Fakülteden mezun olunduğunda nerelerde görev alınabilmektedir?

Fakültemiz mezunları Üniversitelerde, Milli Eğitim Bakanlığında ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev alabilmektedir.

-Fakültenizde Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi öğrenci değişim programları var mıdır?

Evet vardır ve her biri için koordinatörlük oluşturulmuş olup ilgili Öğretim Elemanı Hocamızdan yararlanılabilmektedir.

-İngilizce ilahiyatta bütün eğitim İngilizce midir?

Hazırlık sınıfı %100 İngilizce olup eğitim ağırlıklı olarak İngilizce ile verilmektedir.

- Okulda sosyal imkanlar nedir?

Öğrencilerin yararlanabileceği öğrenci kulüpleri vardır.

12 Temmuz 2013