Sık Sorulan Sorular

-İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin taban puanı nedir ve her yıl kaç öğrenci almaktadır? İngilizce İlahiyat 420,15423-460,80347 52 Örgün öğretim 411,09644-472,67097 185 İkinci öğretim 391,42416-426,76443 185   -İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, üniversite giriş sınavlarına göre devlet üniversiteleri arasında kaçıncı sırada yer almaktadır? Hem Örgün hem de İngilizce İlahiyat’ta en yüksek puan sıralamasında 2. sırada yer almaktadır.   -İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi çevresinde öğrencilere yönelik faaliyet gösteren kurumlar var mı? Evet, var. Bunlardan bazıları İSAV, İHAM, Ensar, İYEM, BİSAV, İYV   -İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde hangi bölümler var? Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Tarihi ve Sanatları, İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi   -İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin mevcut öğrenci sayısı ne kadar? 2300 öğrencimiz vardır. Ayrıca İLİTAM’a kayıtlı 1000 öğrencimiz bulunmaktadır.   -İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde “Çift Ana Dal” ve “Yan Dal” yapma imkanı var mı? Evet, “Çift Ana Dal” ve “Yan Dal” yapmak imkanı vardır.   -İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin hafızlığa yönelik programı var mı? Hafızlığa teşvik eden ve buna yönelik program yapan öğretim üyesi hocalarımız var.   -İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Arapça hazırlık sınıfında ne tür bir sistem uygulanmaktadır? Hazırlık sınıflarında diğer İlahiyat Fakülteleri arasında ilk defa olarak kur sistemi uygulaması bu sene itibariyle başlayacaktır.   -Hazırlık sınıflarında başarılı olan öğrencilere yönelik faaliyetler var mı? 2013 yılı hazırlık sınıfını bitirip de başarılı olan ilk 25 öğrencimiz Mısır’a 4 haftalık bir eğitim ve gezi faaliyetine gönderilmişlerdir.   -Sınıf birincisi olanlara yönelik faaliyetler var mı? Sınıf birincisi öğrencilerimize yönelik umreye gönderme faaliyeti bu sene de devam etmiştir.   -İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde yarı zamanlı çalışma imkanı var mı? Evet, yarı zamanlı çalışma imkanı vardır.   -Ders müfredatıyla ilgili bilgilere nereden ulaşılabilir? İlahiyat Fakültesinde bulunan tüm programların ders içeriklerine dair bilgilere buradan ulaşmanız mümkündür.   - Fakültenizde Yüksek Lisans ve Doktora programı var mıdır? Evet fakültemizde ilgili bölümlerde Yüksek Lisans ve Doktora eğitimi vardır. Ayrıntılı bilgi için Sosyal Bilimler Enstitüsü sayfası ziyaret edilebilir. 2013-2014 başvuru kontenjanlarına buradan ulaşabilirsiniz.   -Fakülteden mezun olunduğunda nerelerde görev alınabilmektedir? Fakültemiz mezunları Üniversitelerde, Milli Eğitim Bakanlığında ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görev alabilmektedir.   -Fakültenizde Erasmus, Farabi ve Mevlana gibi öğrenci değişim programları var mıdır? Evet vardır ve her biri için koordinatörlük oluşturulmuş olup ilgili Öğretim Elemanı Hocamızdan yararlanılabilmektedir.   -İngilizce ilahiyatta bütün eğitim İngilizce midir? Hazırlık sınıfı %100 İngilizce olup eğitim ağırlıklı olarak İngilizce ile verilmektedir.   - Okulda sosyal imkanlar nedir? Öğrencilerin yararlanabileceği öğrenci kulüpleri vardır.
12 Temmuz 2013
19309 defa okundu