Fakültemiz 6. Arapça Yarışmaları İstişare Toplantısına Ev Sahipliği Yaptı

Fakültemiz 28 Şubat 2015 Cumartesi akşamı saat 18:00-21:00 arasında Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Akademi Lisan ve İlmî Araştırmalar Derneği’nin düzenlediği 6. Arapça Yarışmaları İstişâre Toplantısı’na ev sahipliği yaptı.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz ve İstanbul’daki üniversitelerde görev yapan Arap Dili bölüm başkanları ve öğretim üyelerinin katıldığı toplantıda fakültemiz Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hidâyet Aydar, Arap Dili ve Belağatı Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Adem Yerinde, Doç. Dr. Abdulhamid el-Ânî, Yrd. Doç. Dr. Dursun Ali Türkmen, Yrd. Doç. Dr. Muhammed Günaydın ve Öğretim Görevlilerimiz Süleyman Kaplan, Muhsin Özalpdemir ve Münzir Şeyh Hasan tarafından temsil edildi. Marmara Üniversitesi’nden Arap Dili ve Belağatı Anabilimdalı Başkanı Prof.Dr. Halil İbrahim Kaçar, Prof.Dr. Hüseyin Elmalı, FSM Vakıf Üniversitesi’nden  Prof. Dr. Ali Bulut, Aydın Üniversitesinden Doç.Dr. Candemir Aydoğan, Okan Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Cemal Demircioğlu ve Sabahattin Zaim Üniversitesi’nden Tarık en-Nevvâm katılımcılar arasındaydı.

Moderatörlüğünü fakültemiz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Sultan Şimşek’in yaptığı toplantıda akademisyenler Arapça Yarışmaları ekseninde Türkiye’de Arapça öğretimi, sorunları ve çözümleri üzerinde karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Bu toplantıların daha sık yapılması temennisi ile istişare toplantısı nihayete erdirildi.