Mevlana Programı Yabancı Dil Sınavı

2014-2015 öğrenim yılında Mevlana Değişim Programı kapsamında Yurt Dışına gidecek öğrenciler için yabancı dil sınavı duyurusu:

1- Sınav 4 Nisan 2014 Cuma günü saat:13:00 ‘da İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Bölümünde yapılacaktır.

2- Sınav İngilizce olacaktır.

3- Son iki yıl içinde alınan KPDS, ÜDS veya YDS puanı en az 50 olan adayların 4 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan yabancı dil sınavına girmesi gerekmemektedir. Bu adaylar daha sonra Mevlana Değişim Programı başvurusu yaparken yabancı dil puanlarını resmi belge şeklinde ibraz etmek zorundadır.

4- 4 Nisan 2014 tarihinde yapılacak olan yabancı dil sınavına girecek adayların ekteki “Yabancı Dil Sınavı Başvuru Formu”nu eksiksiz doldurarak beraberinde öğrenci kimlik fotokopisi ve transkript ile İstanbul Üniversitesi Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğüne şahsen başvurmaları gerekmektedir.

5- Yabancı Dil Sınavı Başvuruları için son tarih 2 Nisan 2014 Çarşamba saat 15.00′dır.

6- İstanbul Üniversitesinin Mevlana Değişim Programı kapsamında anlaşma yaptığı üniversiteler listesi, programın resmi internet sitesinden (

) yayınlanacak ve yeni anlaşmalar yapıldıkça liste güncellenecektir. Başvuru yapmak isteyen adayların siteyi takip etmeleri gerekmektedir.

Programı Görmek için TIKLAYINIZ.

İÜ Mevlana Değişim Programı Kurum Koordinatörlüğü