Fas’ın Başkenti Rabat’ta Düzenlenen Toplantı

Fakültemiz öğretim üyelerinden Yrd.Doç.Dr. Selim Argun Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez adına 1-2 Kasım tarihleri arasında “Terörizmle Mücadele Küresel Forumu” (GCTF) ile İslam İşbirliği Teşkilatının “Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu” olan (ISESCO) ortaklığında tertiplenen “Şiddetle Mücadelede ve Barışın Teşvik Edilmesinde Din Eğitiminin Rolü” konulu çalıştaya katıldı. Fas’ın başkenti Rabat’ta düzenlenen toplantıda dünyanın farklı ülkelerinde din eğitim ve öğretimi veren medreselerin hem öğrencilerinin hem de hocalarının küresel ve ölçülebilir kriter ve yöntemlerle  standardizasyona tabi tutularak denetim altına alınması, süregiden din motifli şiddeti önleme adına medrese müfredatlarının gözden geçirilmesi sadedinde ortaya konan tespit ve öneriler müzakere edildi.

img-20161110-wa0002

img-20161110-wa0004