II. Uluslararası İstanbul Hat ve Tezhip Yaz Okulu Sona Erdi

İlahiyat Fakültesi’nin, İstanbul Daru’l-Fünun İlahiyat Vakfı ve Kalem Enstitüsü işbirliği ile düzenlediği II. Uluslararası İstanbul Hat ve Tezhip Yaz Okulu 18 – 25 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

İstanbul Üniversitesi Rektörlük Binasında açılışı yapılan yaz okulunun açılış dersi Prof. Dr. Mustafa Uğur Derman tarafından verildi. Yaz okulunda Dr. Öğr. Üyesi Hilal Kazan, Ferhat Kurlu, Dr. Savaş Çevik, Hanefi Dursun, Prof. Dr. İdham Hanaş, Prof. Dr. Hüsrev Subaşı, Ubeyde el-Banki, Necati Sancaktutan, Ayten Tiryaki ders verdiler. Dr. Ziyad Alrawashdeh tarafından katılımcılara “Osmanlı Dönemi'nde Mushaf-ı Şerif” başlıklı bir sunum yapıldı. Ayrıca Zeki el-Hâşimî de katılımcılara “Tarihten Günümüze Hat Sanatı” başlıklı bir konuşma yaptı.    

İlahiyat Fakültesi, Kalem Enstitüsü ve İstanbul Daru’l-Fünun Vakfından bir heyetin ortaklaşa gerçekleştirdiği program büyük bir ilgiyle karşılandı.

II. Uluslararası İstanbul Hat ve Tezhip Yaz Okulunun kapanış programı 25 Temmuz 2018 Çarşamba günü İlahiyat Fakültesi Dekanlık Binası’nda yapıldı. İlahiyat Fakültesinden Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mahmut Salihoğlu ve Dr. Ziyad Alrawashdeh’nin katıldığı kapanış programına Kalem Enstitüsü Yürütme Kurulu Başkanı Monqeth Alroussan ve Ürdün’den misafir olarak gelen Uluslararası İslami İlimler Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İdham Hanaş iştirak etti.

Kapanış konuşmalarının ardından öğrencilere katılım belgeleri ve hediyeler verildi. Katılımcıların eserlerinden oluşan serginin açılışından sonra misafirlere yapılan ikramla program sona erdi.