İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ İLAHİYAT FAKÜLTESİ HAZIRLIK SINIFLARI TANIŞMA VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Hazırlık Sınıfları Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı, Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mahmut SALİHOĞLU ve Doç. Dr. Ali ÖZTÜRK, Arap Dili ve Belagati Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman ÖZDEMİR, Hazırlık Arapça Sınıfları Koordinatörü Yavuz KAMADAN, koordinatör yardımcıları Şükrü KÜÇÜK, Ahmet Vehbi ÖZSOY ve hazırlık sınıfı hocaları ve öğrencilerinin katılımıyla konferans salonunda gerçekleştirildi.

Dekan Yardımcıları Yrd. Doç. Dr. Mahmut SALİHOĞLU ve Doç. Dr. Ali ÖZTÜRK, öğrencilere yeni fakültelerinin ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundular ve İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde hazırlık eğitimi görmenin önemli bir fırsat olduğuna dikkat çektiler. Ardından Hazırlık Arapça Sınıfları Koordinatörü Yavuz KAMADAN, hazırlık eğitimini yürütecek öğretim görevlilerine ve öğrencilere başarı dileklerini ifade etti. Kamadan, yıl içinde üstün performans gösteren hazırlık sınıfı öğrencilerinin yaz döneminde Ürdün’de dil eğitimi almaya hak kazanacağını söyledi. Bu konuda öğrencilere önemli destekler sağlayan Fakülte Vakfı Darul Fununa da teşekkür etti. Ayrıca hazırlık sınıfında yapılan sınavlar, başarı şartları ve çalışma yöntemleri hakkında bilgiler verdi ve bölümün Arapça Öğretim Felsefesinden bahsetti. Daha sonra hazırlık sınıflarında derse giren öğretim görevlileri, öğrencilerle tanıştı, öğrencilere başarılı bir sene geçirmeleri tavsiyelerinde bulunuldu. Ardından yaz aylarında Arapça kursu için Ürdün’e giden öğrencilerden Osman ŞAHİN ve Rahime YORULMAZ kurs ve gezi faaliyetleri ile ilgili konuşma yaptılar. Program, hoca ve öğrencilere lokum ikramı ile son buldu.