İstanbul Üniversitesi Zarqa Üniversitesi ile İşbirliği Protokolü İmzalandı

İstanbul Üniversitesi ile Ürdün Zarqa Üniversitesi arasında ortak bilimsel çalışmalar ile eğitim-öğretim ve kültürel işbirliğini kapsayan Akademik İşbirliği ve Mevlana Değişim Programı Protokolü, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet ve Zarqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmoud Al-Wadi tarafından 31 Ekim Cuma günü İÜ Rektörlüğü’nde imzalandı.


İmzaların ardından Zarqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmoud Al-Wadi, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’e çeşitli hediyeler takdim etti. İmza töreninde İÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Recep Güloğlu, Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu da hazır bulundu.


Öğretim Üyesi ve Öğrenci Değişimleri Gerçekleştirilecek


Beş yıl geçerli olacak olan işbirliği protokolü, iki üniversite arasında eğitim-öğretim konularındaki vizyon ve misyonlarını paylaşmak, üniversiteler bünyesinde bulunan öğrenci ve akademisyen kadrolarının arasındaki ilişkileri teşvik etmek ve yapılan araştırmaların sonuçlarını ortak çalışma alanında kullanmak, bunları yayımlamak, bilimsel amaçlı organizasyonlardaki deneyimleri birbirlerine aktarmak ve temel olarak ortak araştırma projeleri geliştirilmesini kapsamaktadır.


Mevlana Değişim Programı protokolü kapsamında ise iki üniversite arasında Bologna sürecine uygun şekilde öğretim üyesi ve öğrenci değişimi yapılabilecek.


Mert TÜRKMEN


fotograflar için tıklayınız