Kazakistan’dan Ziyaret

Kazakistan K. Zhubanov Aktobe (Aktepe) Devlet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yerdembekov Baurzhan’ın başkanlığında bir heyet İlahiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Murteza Bedir’i ziyaret etti. Heyete Farabi Avrasya Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Abdullah Kızılcık ve Mühendislik Fakültesinden Doç. Dr. Atakan Kurt eşlik etti.

Görüşmede heyet üyeleri Batı Kazakistan bölgesinde ilahiyat eğitimine duyulan ihtiyacı ifade etti ve ilahiyat eğitimi verecek bir bölüm açma hazırlığı yaptıklarını dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Yerdembekov Baurzhan Kazakistan’da açılacak programı yürütecek öğretim elemanlarının yetiştirilmesi için İlahiyat Fakültesi ile işbirliği yapmak istediklerini ifade etti.

Türkiye’de yürütülen ilahiyat programı hakkında bilgi veren Prof. Dr. Murteza Bedir İlahiyat Fakültesinin uluslararası akademik işbirliğine açık olduğunu ifade etti.