Dünya Engelliler Günü Mesajı

Engellilerin sorunlarına ve bu sorunların çözümünde kurumların ve bireylerin üzerine düşen sorumluluklara dikkat çekmek üzere, Birleşmiş Milletler 3 Aralık tarihini Dünya Engelliler Günü ilan etmiştir. Ayrıca bu özel gün, engelli olmanın bir dezavantaj değil bir farklılık olarak kabul edilmesi gerektiği mesajını dünyaya yaymayı amaçlar.

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi olarak Üniversitemizin Engelsiz Üniversite olma yolundaki projelerini destekliyor, engelli öğrenci ve personelimizin eşit fırsatlara ve imkanlara erişmesi için gerekli adımları atıyoruz. Tüm insanlığa karşı saygı ve sorumluluk bilincine sahip olmanın yüce dinimizin şiarı olduğunu bilerek, engelli bireylerin sorumsuzca muamelelere maruz bırakılmaması gerektiğini savunuyor, yaşamın her alanına katılabilmeleri için uygun şartları sağlamakla yükümlü olduğumuza inanıyoruz.